[Turneja] – Portugal 2018.

Ovih dana upisali smo još jednu svjetsku destinaciju na našu kartu gostovanja po Hrvatskoj i inozemstvu! Ovog puta to je bio Lisabon – glavni grad Portugala. KUD Brodosplit sudjelovao je na CIOFF-ovom festivalu folklora u Lisabonu u razdoblju od 12. do 16. rujna, a predstavili smo se s nekoliko plesova iz različitih dijelova Hrvatske. Osim zapaženih nastupa na festivalu, naši članovi sudjelovali su u plesnoj radionici u sklopu koje su proširili svoje plesno znanje, ali i podučavali sudionike plesnim koracima različitih plesnih zona Hrvatske. KUD Brodosplit bio je službeni predstavnik Republike Hrvatske, a na festivalu su osim nas sudjelovale i sljedeće zemlje: Italija, Francuska, Bugarska, Turska, Makedonija, Španjolska, Portugal, Tunis i Grčka.

Osim plesa i pjesme, uveseljavalo nas je razgledavanje predivnog Lisabona, pa smo tako posjetili najzapadniju točku Europe – rt Cabo da Roca visok 144 metra, predgrađe Lisabona – Santa Maria de Belém, bili smo u muzeju pive, a bacili smo i kupanjac u oceanu. Do iduće turneje vrijeme ćemo kratiti probama, druženjima i proslavama! Svi ste dobrodošli da nam se pridružite.

U nastavku pogledajte galeriju slika te našu izvedbu hercegovačke poskočice Linđo!

Galerija slika

 

Ukoliko nam se i Vi želite pridružiti u pjesmi, plesu i putovanjima, ispunite upisni obrazac i mi ćemo Vas povratno kontaktirati.

admin